Pentru că timpul de scris este limitat, vă spun direct: planul clar definit pentru relația noastră este să nu lăsăm rutina să ne acopere ca o plapumă călduroasă, dar sufocantă. Ca orice femeie, din când în când trag semnalul de alarmă și anunț că-i nevoie să ne armonizăm puțin. Ca orice bărbat, propune să ne deplasăm la câteva sute de metri de casă pentru a mânca ceva. Ca orice femeie, mofturesc îmbufnată denunțând că am mai fost acolo și ultimele dăți și că nu se poate să nu depună mai multă efort pentru a veni cu o propunere mai creativă. Ca orice bărbat, face ego-ul platoșă și mă anunță că-i epuizat, fugărit și că face tot ce poate. De nu-i suficient, mai bine stăm acasă.

Liniștea pătrunde în porii camerei anunțând explozia. Numai că explozia nu se mai produce. Pauză. Respirăm. Am mai fost pe aici. Schimbăm contextul de comunicare. Din ascultarea autistă și de tip „debate” ne mutăm în ascultarea empatică și generativă. Iacă, eu spun că apreciez tot ce face, el că este deschis oricărei propuneri. Sofia vede față îmbufnată a unuia dintre personajele ei principale. Se cațără până la el, îi ia fața în mânuțele ei mici și îl pupă cu patos. El se topește. Noi ne topim. Iubirea ne-a învăluit și a creat spațiul în care să facem lista cu ceea am putea face pentru a evada din rutină. Eu propun și el zice: „Hai să le facem pe toate!”

Squash

Stai între patru pereți și lovești o minge mică cu o rachetă. Un fel de teniYou-Squash-Floreasca_520x300s de câmp, dar mai simplu. Sunt și reguli, dar nu le-am folosit. Am găsit un loc decent ca preț, Squash4All, locuri de parcare berechet. Ne-am băgat în cușcă, am râs, am făcut febră și ne-am conectat. Ce observi? Jocul este un bun instrument pentru a vedea dinamica de cuplu în acțiune. Cum te ferești, preiei, te lansezi, protejezi, empatizezi, ești agresiv, vrei să conduci. Într-un final, observi dacă-i capabil cuplul să se armonizeze sau intră într-o compeție acerbă în care unul vrea să domine. Tot prin joc cuplul se armonizează într-un fel subtil și se așează pe șinele lui. Valabil, probabil, și pentru alte jocuri – ping-pong, tenis de câmp, bowling, golf și ce vă mai pasionează.

 Tango/Milonga/Kizomba/Salsa

Tango DancersHmm, am observat puțină teamă în priverea lui, dar spusese deja că facem tot. N-am fost încă. Cochetăm prin intermediul unei prietene cu Școala de Tango, care am observat că lansează și o grupă nouă pe 17 noiembrie, dar pentru că timpul ne este limitat am vrea niște clase numai pentru noi țintite pe proces, nu pe tehnică. Știu din surse apropiate că tango-ul ajunge pe tăcute la suflet. Pune femeia în rolul lui și pe bărbat într-al lui. Îi poartă subtil prin meandrele tandreții, pasiunii și iubirii pe care le puseseră într-un sertar când și-au luat eticheta de părinți.

Plimbare cu bicicleta prin pădure

bicla in doiDeja suntem plimbăreți cu experiență. Să nu credeți însă că totul merge ca uns de fiecare dată. La prima ieșire am gonit urmărită de o fantomă pe dealurile de la Comana cu el ținându-se cu dinții și cu unghiile de bicicletă să nu pice. Ego-ul masculin nu l-a lăsat să mă anunțe să încetinesc că mai are puțin să-și dea duhul. Eu pluteam într-o bulă de adrenalină și evadare cu pletele în vânt, el într-o bulă de frustrare și disperare neștiind cât mai avem până ieșim din pădurea afurisită. Când am ajuns la destinație am observat cum își târa bicicleta pentru a o ridica pe mașină. Eu toată un zâmbet, el un nod mare în gât. A doua oară a fost altfel, ne-am sincronizat. Ne-am oprit la un copac și ne-am spus păsurile învăluiți de adrenalină și soare. A fost unul dintre momentele în care observi cum relația trece la nivelul următor. Puf și o nouă lume a posibilităților și intimității se așează în față.

La piscină

1383_61Pur și simplu ne broscăim, ne pupăm și cu obrajii inflăcărați ne așezăm la un pahar de vorbă. Mereu se termină cu vorbă multă cu rost.

 

 

 

 

În drumeție

?????????????????????????????????Avem niște locuri de suflet. Lăsăm bebelușa la părinți și o luăm la pas. După primul kilometru pică primul strat de frustrări, după al doilea, mai iese câte puțin la iveală din cuvintele spuse din epuizare, oboseală se ascunde și ea, toxinele se ridică în văzduh, sângele se pune în mișcare. Pe la al 10-lea kilometru, aerul arde plămânii, natura ne-a absorbit deja minimizându-ne grijile cotidiene. Acuș’ ne punem pe creat, planificat și visat o viață cumpătată în natură, făcând din pasiune job, crescându-ne copiii și făcând alții.

Cursuri pentru creșterea sau evoluție a.k.a. dezvoltare personală

Theory-U-with-VoJ-VoC-and-VoF1Ne unește dorința de a crește. Așadar, căutăm diverse metode, instrumente, căi de a o face. Suntem momentan ancorați într-un curs care ne-a animat pe amândoi – Transforming business, society and self, creat de o echipă de la MIT, condusă de Otto Sharmer. Cuplurile devin treptat co-administratori performanți ai patrimoniului familial, părinți, iubiți, dar uită uneori că sunt împreună pentru a crește. Mai mult, uită că niciunul dintre ei nu este un sistem static. Cu fiecare clipă care trece suntem alți oameni. Așadar, riscăm să ne uităm într-o zi în ochii celui de lângă noi și să nu ne mai vedem partenerul de drum. Ce s-a întâmplat? Pe nesimțite, când eram focusați pe alte roluri, ne-am pierdut de „noi doi”. Este util să-l anunțăm pe celălalt din când în când unde suntem și să-l invităm alături de noi.

Evadări în alte țări

Couple-holiday-Tips-Travel-Holiday-Guide-Barcelona-CityBreak-TopTips-Blog-SpainCum alăptez încă, bebelușa n-a petrecut nicio noapte departe de mine. Însă, pe la sfârșitul primăverii, o să ne despărțim încet încet de această activitate și noi doi vom zbura spre un hotel aventuros dintr-un alt univers unde o să dormim puțin și o să ne iubim mult. Simt că o să fie o decizie spontană. Vola va veni cu o ofertă magică și noi doi o vom alege într-o clipită.

Intenția oricărei aventuri este conectarea. Altfel, mergem fiecare în bula noastră și ne întoarcem în bula noastră. De aceea, am tăiat temporar ieșirile la film, cititul împreună, plimbările în parc, ieșitul la restaurant și alte activități care nu presupuneau interacțiunea sau nu ne scoteau din zona noastră de confort. Timpul ne este limitat (fix 3h/săptămână pentru noi doi) așa că alegem să ieșim dintr-ale noastre, oricât de mult ne-ar atrage să mergem pe căi bătute și molcome. În această etapă ne plimbăm suficient cu bebelușa în parc, iar eu gătesc suficient pentru toată lumea cât să nu mai văd romantismul din face asta în doi. Am mai scris despre rutina noastră de cuplu în Ne îndrăgostim iar și iar, dar nu pot sublinia suficient de mult cât de important este să schimbi conversația din când în când.

La un motel

Pe ultimul loc, dar nu chiar.

PS: Pentru a fura timp să-ți faci lista cu dorințe, aruncă rapid 2-3 cartofi pe o foaie de copt la cuptor. Vreo oră stau liniștiți la copt. Pentru masa de prânz a bebelului, scoateți conținutul cu o lingură, amestecați cu semințe de susan negru, o lingură de ulei de măsline, câteva linguri de fulgi de drojdie de bere, mărar sau pătrunjel după gust. Formați niște biluțe de forma unor bomboane și țop pe farfurie. Niște legume crude colorate le-ar putea acompania, de timpul vă permite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *