Ne găsim insipirația în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și nu ne mai oprim să o remarcăm pe cea de lângă noi. Ieri dimineață, primesc un e-mail de la albinuța din stupul ROI, Simona David Crisbășanu. Nu mă mai surprinde nimic din partea ei, ba vrea să participe la nu știu ce festival de filme documentare, ba a aplicat pentru nu știu ce grant, ba scrie o carte despre educație, ba a găsit școala viitorului, ba vrea să dea aripi mamelor antreprenoare și voce copiilor. Ziua și ideea. Cert este că mesajele ei au mereu un suflu de viață și joc, iar eu cu greu găsesc energia să țin pasul.

Și-a luat o sarcină mare, să reformeze sistemul educațional românesc. De atunci, cu mâinile goale și entuziasm peste măsură, străbate liceele și vorbește cu oamenii, să producă schimbarea la “firul ierbii”, cum spune ea.  Simona este una dintre vocile României de mâine. Am încredere că va zgâlțâi sistemul până îl va urni și va moși o generație de minți noi.

Iaca așa, ieri dimineață, Simona scrisese: „să știți că am transmis la primul domn și prima doamnă a României solicitare de sprijin.” Pe măsură ce citeam mesajul, o și vedeam la masă cu președintele povestindu-i despre școala viitorului cu ochii în lacrimi. Face ea ce face și îi ies lucrurile, dă dintr-o aripă, mișcă o antenă, este numai o chestiune de timp.

Tonul scrisorii către președenție era serios, dar vedeam printre rânduri sufletul copilului care știe că totu-i posibil:

“Cred cu tărie în importanța Educației pentru România și, de aceea, în urmă cu patru ani am plecat din domeniul corporatist, am fondat Asociația ROI și am pornit un proiect inovator – Zburd-Educație prin coaching. Ce facem? Printr-o metodă testate de coaching de echipă, aducem profesori, elevi, părinți și alți reprezentanți ai comunității să lucreze împreună, iar rezultatele sunt extraordinare. Unicitatea a ceea ce facem noi este că ne concentram pe schimbări de impact, la nivel de mentalitate, la nivelul școlilor/liceelor în care intervenim. Noi nu venim cu acțiuni punctuale, disparate, ci scopul nostru este de a susține școlile cu care lucrăm timp de 2-3 ani pentru a vedea o schimbare de cultură organizațională durabilă.

Prin proiectul Zburd-Educație prin coaching, bazat pe voluntariat, i-am responsabilizat pe profesori, elevi și parinti și i-am încurajat să vină cu o viziune, cu un plan și cu acțiuni clare care au avut impact demonstrat la firul ierbii. Rezultatele din cele 5 licee tehnologice cu probleme în care am intervenit în perioada 2012-2013 sunt reflectate în rezumatul de 3 min al filmului documentar Ba se poate!.

Peste 4.500 de elevi si 500 de profesori au fost impactați pozitiv de proiectul nostru și alte câteva mii au urmărit filmul Ba se poate! Experții noștri continuă să lucreze cu profesori, elevi și părinți din diferite școli și licee. Continuăm să intervenim în licee prin proiectul Adoptă un liceu. Iar în 2014, experții noștri au fost implicați în susținerea de cursuri pentru 1.200 de profesori din întreaga țară.

Dar nu este suficient! Pentru a avea impact semnificativ la nivel de sistem, avem nevoie de susținere. În prezent, ne preocupă să transferăm expertiza noastră la nivelul mai multor școli și să creăm o rețea de sprijin pentru acei profesori altfel, activi și implicați, care pot avea rolul agenților de schimbare în sistem. Având în vedere experiența dvs., cred că înțelegeți cât de necesar este să găsim o soluție viabilă în acest sens, ca și să restabilim un statut respectat pentru profesori în societate.”

 

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *