Ne-am mutat rapid într-un nou apartament (2 zile) și am avut la dispoziție o săptămână să pregătim mobila pentru camera Sofiei. Inițial, ne-am uitat la mobila de la Ikea, dar am vrut să fie puțin mai creativ și dacă se poate, chiar mai ieftin. În plus, ne-am dorit să respectăm principiile Montessori, conform cărora copilului îi este util să aibă acces la tot ceea ce este în cameră (hainele din dulap, cărți, jucării), să aibă un pat la nivelul solului din care să se dea jos și să se urce cu ușurință, o oglindă mare în care își poate studia trăsăturile (ideal lângă pat, dar exista deja în cameră), cât mai multe elemente naturale (am introdus și niște jucărele din plastic, la alegerea ei). Am colorat și pereții cu stickere, contrazicând principiul stimulilor minimi recomandați de Montessori. Încercând să păstrăm aceste principii în minte, am integrat și ceea ce se afla deja în cameră și ceea ce aveam deja din fosta ei cameră (o masă cu scaune). Am renunțat cu tristețe la unele piese de mobilier, care acum se află depozitate la subsol:

colaj-dulap-bufnite

De la Ikea am luat un dulap (125 lei), pe care Sofia a insistat să-l monteze singură, chiar dacă i-a permis bunicului să intervină câte puțin, două covorașe pentru joacă, o saltea pentru pat (270 lei) și lenjeria pentru pat.

sof-monteaza-etajera

Pentru pat am comandat la un tâmplar scândurile după dimensiunile dorite, pe care le-am montat și vopsit singuri. Ne-a costat în jur de 170 lei.

pat-sofi

La Ikea am mai găsit și o căsuță care ne-a inspirat, dar ni s-a părut destul de scumpă (170 lei), așa că am făcut-o singuri după cum ne-am priceput.masa-sofi

Pentru decorat pereții, având în vedere timpul foarte scurt, am ales un sticker de la babyandme.ro (97 lei), în locul unei picturi. Am considerat că-i mai ușor de curățat pereții, când vom decide să ne mutăm.

Lustra și lampa de lângă pat, pe care le-am găsit în cameră, sunt preferatele Sofiei. Le aprinde de zeci de ori pe zi cu aceeași satisfacție. În cameră am găsit și un dulap destul de mare, unde am reușit să depozităm toate hainele Sofiei, dar și cutii cu jucării (am ales unele colorate și încăpătoare de la Pepco). De când ne-am mutat aici, stilul vestimentar al Sofiei s-a schimbat destul de mult, dar ne-am asumat acest lucru pentru a o sprijini în drumul ei spre independență. Astăzi a ales să iasă afară cu o bluză din voal peste un hanorac, mănuși și o pălărie. Am felicitat-o pentru inspirație cu o poză și am adăugat câteva elemente care s-o protejeze de frig.

detalii-camera-sof

Datorită elementelor de iluminat, noaptea camera pare desprinsă din povești și ne place și nouă să mergem la ea să ne jucăm.

camera-sof-noaptea

Inspirație vă doresc 🙂

This Post Has 4 Comments

    1. adriana

      Din păcate, mi-e imposibil să vă spun. Lampa și lustra erau deja în apartament când ne-am mutat. Cred că sunt achiziționate de mai bine de cinci ani. Este tulle alb-crem, fără model. Am căutat să nu fie lucios, dar tot are un mic luciu.

    1. adriana

      Mulțumim! Mereu i-am admirat pe cei capabili pe care îi vedeam prin filme să pună mâna să bată două-trei cuie, să dea cu o lavabilă pe perete, să pună niște butoni unui sertar. E o bucurie mare să vezi cum ia viața ceva din mâna ta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *