Drumul va fi tulburător. Te va scoate din rutină și te va împinge să te descoperi și să te redescoperi neîncetat. Nu va fi o uniune domoală, care să te lase să te afunzi inert în fața laptopului sau cu o bere în mână seară de de seară. Îți va apăsa butoanele și te va face să strigi, dar în străfundul tău vei ști că este singura variantă potrivită pentru tine.

Nu vei mai simți că provocarea omului contemporan este să se retragă în globurile de cristal din mânăstiri sau retreat-uri pentru a se întoarce la sursă. Pe măsură ce vei deveni prezent în mijlocul focului cotidian, spiritualitatea va căpăta un nou sens. Experiența te va marca cu fierul roșu și te va sprijini să crești într-un fel în care cunoașterea teoretică nu va reuși  nicicând. Vei ghida neștiut prin acest simplu „a fi” noi generații.

Fiecare pas va fi simțit, iar fiecare transgresiune în lumea inconștienței va fi punctată. Vei suda bucată cu bucată matricea intimității. Nu vei mai lăsa frâiele vieții tale în mâna destinutului. Ve fi viu. Vei ști că pasiunea nebună este doar o fază a iubirii voastre, nu numai cea care v-a făcut cunoștință, dar cea care va vindeca părți din tine pentru a trăi veritabil etapele următoare. O vei integra în inima ta și te vei lăsa liber să curgi cu ceea ce viața aduce în tine și prin tine. Vei simți prospețimea detașării și te vei înfrupta din plin de noutatea clipelor.

Fiecare context te va provoca să integrezi părți rătăcite din tine pentru a fi complet prezent în manifestarea uniunii voastre. Nu va fi confortabil. Te va copleși uneori. Te vei vedea zilnic în oglinda pe care celălalt o reprezintă. Vei vrea să strigi, să fugi, să te lupți. Te vei opune ritmului năvalnic, vei vrea să fii lăsat în pace să dormi, însă angajamentul făcut la început de drum te va mobiliza.

Va veni momentul în care vei renunța la luptă pentru a te abandona acestei noi realități. Apropierea se va aprofunda, conexiunea va deveni autentică, iar un nou Eu se va crea, Cuplul. Două individualități armonizate, libere în complementaritatea lor, dăruind și primind în egală măsură, se vor ghida prin hățișurile cotidianului fără blocaje, așa cum s-ar ghida unul. Vei privi cu mirare structura nou creată trecând dincolo de tiparele sociale, dincolo de paradigma cuplului matur promovată de media. Vei ști că ai ieșit din sfera individualității tale, că bunătatea și compasiunea au copleșit urletul nevoilor tale pentru ca iubirea să curgă într-o formă de neimaginat până atunci.

Vei sfârși îmbrățișând natural necunoscutul pentru a te ghida într-un tărâm neexplorat încă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *