Visez. Dar visul este primul pas pentru a-ți contura realitatea așa cum ți-o dorești. Așa că visez, cu multe detalii, în culori, cu sunete, mirosuri și texturi.

Îmi doresc o casă prietenoasă, în care să trăim sănătos, în armonie cu natura și cu noi. Să creștem copii care se tăvălesc prin iarba curții, se cațără în pomi să culeagă mere, fac căsuțe pentru păsărele, călăresc câinele lățos, trag căprița de barbă să le dea lapte mai mult și mai spumos. O și văd pe Sofia tăvălită cu taică’su pe iarbă, cu jumătate de pepene în brațe, bucuroși din cale afară.

Da. Căsuța este și ea parte din natură. Îi tare prietenoasă. Este autonomă energetic și dacă are mai mult decât are nevoie, dă și la alții. Nu face mizerie, reciclează integral. Folosește un sistem de captare, filtrare și deversare a apei ecologic. Știe să refolosească apa. Este o căsuță din pământ, paie, lemn, piatră, reciclate, acoperită de vegetație și tare inteligentă când vine vorba de folosirea resurselor. Pe deasupra, mai este și sensibilă la mediul înconjurător. Respiră. Este primitoare și magică.

Nu vreau să fie numai visul nostru. Să rămână numai proiectul nostru, colțul nostru de rai. Aș vrea să trăim toți așa cum ne place. Să redescoperim natura, roșeața din obraji și pielea înfiorată de bătaia vântului. Să ne ancorăm pe picioarele noastre și să fim mulțumiți și recunoscători pentru ceea ce ne-a oferit viața. Să nu ne asumăm proprietatea. Să fim un canal de resurse și viață. Să ne întâlnim să muncim împreună grădinile și să mâncăm fragi pe prispă. Să ne creștem copiii să fie buni, iertători, înțelepți, curajoși, hotărâți și generoși. Nu deștepți și egoiști. Să eliminăm violența și brutalitatea din gândurile și ambițiile noastre. Să ne lăsăm ghidați de adevărurile simple ale realității contemporane.

Când începem? Astăzi.

Începem acum să transformăm prezentul pentru a trăi acest viitor.

Ce avem astăzi?

Un vis frumos conturat. Inteligența și creativitatea pentru a-i da formă. Un teren de 5.000 m lângă București. Experiența în scrierea proiectelor, găsirea finanțării și punerea lor în practică.

Ce avem nevoie?

De parteneri cu experiență în construcții ecologice – arhitecți, constructori, ingineri și mulți entuziaști care să învețe și să construiască cu noi. Pentru a lansa proiectul anul acesta, avem nevoie și de un partener care a făcut pași în direcția analizei soluțiilor de construcție ecologice. Are o lucrare de doctorat, un brevet, o cerere de brevet, o primă fază a unui proiect, pe care le putem folosi ca punct de plecare pentru a construi un proiect de cercetare. Aduc aici o completare, pentru cei care m-au întrebat. Specialiștii vor fi remunerați.

Cum arată viitorul?

Suntem o comunitate cu amprenta energetică și de mediu zero. Dacă descoperim această soluție, o brevetăm în regim open source. Creăm un model care poate fi replicat pentru toți cei care au același vis. Construim casele împreună, cu mâinile noastre, ghidați de experți.

Valorile care ne ghidează în acest proiect

Încrederea – ne respectăm cuvântul și cerem același lucru.
Creativitatea – suntem deschiși ideilor noi, dar ancorați în realitate.
Parteneriat – primim și oferim în egală măsură.

Foto: Este visul altcuiva devenit realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *