Weekend-ul acesta am avut întâlnire cu noi înșine într-un Retreat de Mindfulness. Deși suntem zi de zi împreună, pe alocuri de abia facem cunoștință. Am schimbat perspectiva, ritmul, direcția și am privit. Am privit și de la finalul vieții sau, de la începutul ei, de la 70 de ani.

Exercițiu de introspecție, vizualizare

Primim instrucțiunile. Închideți ochii și vizualizați. Simțiți, atingeți, mirosiți. Ascultați ce are să vă spună acel eu din viitor. Sunteți la petrecerea voastră de 70 de ani. Cine-i acolo? Unde sunteți? Cum vă simțiți? Cine sunteți? Ca v-a adus acolo? Ce nu v-ar putea duce din ceea ce faceți astăzi?

Închid ochii și încep să simt iarba atingându-mi pielea. Soarele este blând, mângâietor. Un miros de natură mă amețește. Sunt întinsă pe jos, goală. O senzație de libertate și de bine plutește în jur. Nimic nu mă deranjează. Totu-i posibil. Sunt liberă. Îmi permit orice. Nu mai trebuie să fiu cineva sau să demonstrez ceva. Dincolo de norme, convenții, principii, îmi simt inima cum bate de bucurie.

Încep să se audă motoarele mașinilor și un nor de praf se mișcă pe stradă. Mă uit în jur și-l văd pe M. Gol. Se întorcea vesel cu o bere.

Au venit copiii prea devreme la petrecere. Le simt rigoarea, planurile, carierele, parfumurile supraevaluate, dorințele umplând spațiul. Mă întind ca o pisică. Am uitat de realitatea asta. Le aud pașii apăsați la poartă, discutând despre faptul că nu răspundem la telefon:

_ De la o vreme parcă se droghează non-stop. Nu mai sunt pe treaba lor.

Hohotim amândoi în iarbă sub iminența întâlnirii. Ba suntem foarte pe „treaba noastră”, mai pe treaba noastră ca niciodată.

Mă întorc către mine cea de acum și-mi spun cu sânii bălăngânindu-se inestic:

_ Eeeh, nu te mai lua așa în serios. Nu mai lua totul așa de serios. Controlează-ți numai vocea interioară, nimic altceva. Ascultă ritmul vieții și te lasă purtată de el.

Se ridică unduindu-și semeață și împăcată celulita, vergeturile și bătrânețea spre casa cu prispă de la poalele muntelui.

Foto – https://unsplash.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *